Lenita Toivakka 5.8.2014

Kirje on kommentti ministerin blogikirjoitukseen: http://lenitatoivakka.fi/fi/page/10?articleid=377
”Venäjän täytyy kantaa vastuunsa”. Täytyykö ministerin, vai voiko hän kirjoitella puuta heinää ja levitellä perätöntä propagandaa?

Hyvä Lenita

Raflaavasti ja salattua tietoa pursuen aloitat urasi Eurooppa-ja ulkomaankauppaministerinä. Yrität heti todistaa olevasi ainakin muiden veroinen perättömien Venäjään kohdistuvien syytösten esittämisessä. Ja onnistut siinä! Hienoa!
Käykäämme nyt, Lenita, läpi Venäjälle esittämiäsi vaatimuksia ja syytöksiä.
Ensinnä tämä malesialaiskoneen alasampuminen. Sinulle on ilmeisesti toimitettu USAn tapausta koskeva tiedustelutieto, niin varma olet Venäjän osallisuudesta tapahtumaan: ”Kaikki viittaa siihen, että koneen pudotti ohjus, joka ammuttiin venäjämielisten kapinallisten hallitsemalta alueelta”. Mikä kaikki? USA/EU ei ole pystynyt osoittamaan yhtään luotettavaa seikkaa väittämäsi tueksi. Viralliset tutkimukset koneen kohtalosta ovat vielä kesken, ja jo nyt sinä tiedät mille sylttytehtaalle jäljet johtavat! ”Teet etkä meinaa!” Todellakin! Yksikään vakavasti otettava asiantuntija ei ole vielä valmis esittämään omaa arviotaan tapahtumien kulusta tai siitä, mikä loppujen lopuksi koneen pudotti. Selvää on vain se, että USA kieltäytyy esittämästä tapausta koskevaa tiedusteluaineistoaan, jota sillä täytyy olla läjäpäin – Obaman sanoin ”mountain of evidence”. Ja Ukrainan hallinto tekee voitavansa putoamispaikalla suoritettavien tutkimusten vaikeuttamiseksi.
”Suomi tukee presidentti Poroshenkon rauhansuunnitelmaa ja hakee kriisiin neuvotteluratkaisua. Emme hyväksy Krimin laitonta liittämistä emmekä toimia, joilla horjutetaan itsenäisen Ukrainan vakautta.” Kyse on ilmeisesti Krimin liittymisestä Venäjän federaatioon. Millä tavalla liittyminen sinun mielestäsi oli laiton? Olen esittänyt tämän kysymyksen mm. persidentti Niinistölle saamatta siihen vastausta. Toivottavasti sinä pystyt vastaamaan.
Entäs sitten Ukrainan vakauden horjuttaminen? Et nimeä tahoa, jota epäilet tästä myyräntyöstä. Annas kun arvaan: oikea vastaus on …. Venäjä! Menikö oikein? USA/EU se ei ainakaan ole! Nehän ovat tehneet kaikkensa Ukrainan vakauden säilyttämiseksi; antaneet taloudellista ja sotilaallista apua ja moraalista tukea, lisän-
neet Venäjään kohdistuvia pakotteita ym.ym. Ja tulokset alkavat näkyä: Ukraina on peruuttamattomasti jakautunut kahteen. Ei ole kuviteltavissa, että Novorossija (DPR ja LPR) enää koskaan alistuu Kievin alaisuuteen – Ukrainan yhtenäisyyden juna meni jo!
Kolme kuukautta sitten tähän, yhtenäisyyden säilyttävään ratkaisuun, vielä oli mahdollisuuksia, mutta Odessan ammattiliittojen talon verilöylyn ja sitä seuranneiden Mariupolin vastaavien tapausten jälkeen tilaisuus oli menetetty. Varsinkin, kun Kievin juntalla ei ollut aikomustakaan suorittaa tutkimusta tapahtumista – kuten ei Maidanin aukion sala-ampujienkaan kohdalla. Kievin juntan vastaus Itä-Ukrainan väestön oikeutettuihin vaatimuksiin ovat olleet tulikivenkatkuiset madonluvut ja armeijan lähettäminen ”rauhoittamaan” aseettomia kansalaisia. Ja sitten tämä käynnissä oleva ATO, Anti Terrorist Operation, käytännössä alueen väestöön kohdistuva summittainen rangaistustoimi. Sen tuloksena toista tuhatta siviiliä on menehtynyt, alueen
infrastruktuuria on tuhottu laajasti. Ja eräiden, ei Kievin ”hallituksen”, lähteiden mukaan Ukrainan armeijan tappiot ovat toistakymmentätuhatta kaatunutta sotilasta. Näiden lisäksi saman verran Ukrainan joukoista joko Venäjälle siirtyneitä tai DPR:n ja LPR:n joukkoihin liittyneitä. Näyttää siltä, että USA/EU:n politiikka on ajautumassa umpikujaan. Yleinen mielipide EU:n sisällä on yhä enemmän kääntymässä EU:n Ukraina-politiikkaa vastaan. Mutta siitähän teidän, johtavien poliitikkojen, ei tarvitse välittää, eihän? Teidän linjanne
on kaikenlaisten kansanäänestysten (kuten Krimin, Donetskin ja Luganskin alueiden) vähätteleminen ja mitätöiminen. Eihän kansa ymmärrä parastaan – te sentään ymmärrätte oman etunne!

Three Statements by Fyodor Berezin (Strelkov’s Deputy)

Entäs Poroshenkon rauhansuunnitelma, jota ”Suomi tukee”? Tämä suunnitelma edellyttää Luganskin ja Donetskin alueiden ehdotonta antautumista. ”Rauhansuunnitelmassa” esitetään myös väiteittä Venäjän suorasta sotilaallisesta osallisuudesta Ukrainan sisällissotaan. Oletko edes tutustunut tähän 15-kohtaiseen suunnitelmaan? Jos olet, miten voit kuvitella LPR:n ja DPR:n hyväksyvän sen? Ja kun Poroshenkolla on näin mainio ”rauhansuunnitelma” tarjolla, miksi Ukrainan armeija, kansalliskaarti ym. aseelliset joukot jatkavat Donetskin ja Luganskin alueen tuhoamista? Ukrainan armeijahan on hyökkääjä, eivät noiden alueiden itsepuolustusjoukot.
”Rauhansuunnitelman” 10:nnen kohdan mukaan Luganskin ja Donetskin alueet pitäisi palauttaa Kievin TV- ja radiolähetysten piiriin. Todellakin! Olisi varmasti mukava näiden alueiden ”ali-ihmisten”
(kuten Kievin hallitus heitä nimittää) katsella esim. tätä:

Ukrainian Journalist Openly Calls for Genocide on Hromadske TV, Financed by the US and the Netherlands

”EU käyttää sitä voimaa, jota sillä on – taloutta.” Taidat nyt liiaksi intoutua! EU:n talous ei liene kaksisella tollalla, ja huonompaan suuntaan mennään. Ja nyt nämä Venäjän vastaiset pakotteet vielä
entisestään heikentävät EU:n taloutta. Kiristä sinä vain ruuvia kierros kierrokselta mutta pidä tarkaan vaari siitä, ketkä joutuvat kärsimään! ”Suomalainen ei usko, ennenkuin koettaa”, sanotaan. Uskooko edes
kerran koetettuaan? Eikö tämä Suomen hallituksen nykyinen linja tullut jo kerran koetettua 70 vuotta sitten? Siitä ei hyvää seurannut – silloinkaan!

Mihin muuten Suomi tarvitsee kahta ulkoministeriä – tai edes yhtä? Eihän Suomella ole edes itsenäistä ulkopolitiikkaa! Suomen ulkopolitiikkahan sanellaan Washingtonista Brysselin kautta. Ohjeethan
voitaisiin vain kääntää esim. Googlen käännösohjelmalla ja panna täytäntöön alemmalla virkamiestasolla.

Hannu Koski

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s