Olli Rehn 18.7.2013

Kirje komissaari Olli Rehnille

Luin tänään nettiuutisista seuraavaa:
“EU on valmis tiiviimpään yhteistyöhön Venäjän kanssa heti kun Venäjä on siihen valmis, EU-komissaari Olli Rehn sanoo. Rehn painotti asiassa demokratiaa ja oikeusvaltion kunnioittamista sekä viisumivapautta.”
Uutinen ei tarkemmin kerro, miksi olet ”painottanut demokratiaa, oikeusvaltion kunnioittamista sekä
viisumivapautta”. Oletan kuitenkin uutisen tarkoittavan sitä, että Venäjä mielestäsi demokraatisena oikeusvaltiona jättää toivomisen varaa, ei ole vielä valmis. Eikä EU, tuo demokratian, oikeudenmukaisuuden ja kaiken hyvän luja linnoitus, tietenkään voi ryhtyä tiiviisen yhteistyöhön puolivalmiiden valtioiden kanssa – ei, pois se EU:sta! EU edistää demokratiaa, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta vain valmiiden, näissä suhteissa korkeatasoisten valtioiden, kuten USA:n, kanssa tiiviissä yhteistyössä.
Toisen tämänpäiväisen uutisen mukaan “EU ja Yhdysvallat ovat kyseenalaistaneet oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin Venäjällä saaman vankeustuomion.” Näin se yhteistyö toimii – “käymme yhdessä ain’…” Jostain syystä EU on ollut hyvin hiljaa esim. Bradley Manningin “oikeudenkäynnistä”. Toki laajasti sivistyneenä miehenä tietänet, että USA:ssa syyttäjä voi “valtion turvallisuutta” käsittelevissä oikeudenkäynneissä käyttää nimettömiä todistajia, joiden lausuntoihin puolustus ei pääse tutustumaan. Että sellainen oikeusvaltio! Ja tietänet myös sen, että USA:n presidentti on asettautunut, tai asetettu – miten asian haluaa nähdä – USA:n perustuslain yläpuolelle. Presidentti voi siis toimia vastoin perustuslakia, eikä siinä ole mitään väärää! Oikeusvaltiossa kun kaikki on mahdollista. Guantanamo Bayn “puuhamaata” ei ole vieläkään suljettu, vaikka se on kaikkien kansainvälisten oikeusperiaatteiden vastainen. Yhdysvaltojen vankiluku on (absoluuttisesti) suurempi, kuin missään muussa maassa. Vankeinhoito on yksityistä liiketoimintaa; juuri nyt esim. Kaliforniassa yli 30000 vankia on nälkäja työlakossa vastalauseena epäinhimilliselle kohtelulle: heitä suljetaan määräämättömäksi ajaksi eristysselleihin ns. Security Housing-yksiköihin. Kuten laajasti sivistyneenä miehenä tietänet, yli viidentoista vuorokauden eristysselirangaistusta pidetään kansainvälisten ihmisoikeuksien mukaan kidutuksena. Mutta oikeusvaltiossa tämä ei merkitse mitään. Niinkuin ei sekään, että valtio urkkii ja tarkkailee kansalaisiaan perustuslain vastaisesti. Ja jos joku rohkea yksilö paljastaa tällaisen perustuslainvastaisen toiminnan, häntä vastaan nostetaan syyte ja häntä avustavia tahoja uhataan.
Mutta EU ei ota kantaa näihin USA:n kansalais- ja ihmisoikeusrikkomuksiin, ei. Sensijaan Venäjällä oikeudenkäynnissä langetetun tuomion oikeudellisuuden USA ja sen kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä EU ovat heti tuoreeltaan valmiita kyseenalaistamaan – ilman minkäänlaisia todisteita väitteensä tueksi!
(Itse en tuota Navalnyin tapausta tunne, enkä näinollen ota siihen kantaa puoleen jos toiseenkaan.)
“Valtion turvallisuuden” ja “terrorismin vastaisen sodan” varjolla Yhdysvalloista on tullut puhdas poliisivaltio. Ymmärtänet kai, ettei poliisivaltio ole sama kuin oikeusvaltio, vaikka poliisetä tai -täti arkielämässä edustaakin kansalaisen näkökulmasta oikeutta?
Jätän nyt puuttumatta EU:n ja USA:n tiiviiseen yhteistyöhön itsenäisten valtioiden painostamisessa
ja tuohoamisessa, sotarikoksissa. Totean vain, että seurattuani toilailujasi ja syvällisiä lausuntojasi vuosien varrella, olen tehnyt sen havainnon, että vanhojen kotimaisten elokuvien kaimasi, Suomisen Ollikin, osoitti suurempaa kykyä itsenäiseen ajatteluun, kuin sinä, jolta tämä kyky vaikuttaa tyystin puuttuvan! Mutta sehän on ymmärrettävää; eihän sinua ole tehtävääsi valittu ajattelemaan, vaan toistamaan uskollisesti EU:n vallanpitäjien (kansainvälisen suurpääoman) näkökantoja. Ja siinä tehtävässäsi olet suoriutunut loistavasti!
Onnea ja menestystä urallesi!

Hannu Koski

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s